Fibra Anti itch

Fibra Anti-itch is verbeterd!

Lees hier wat wij hebben gedaan om dit bijzondere product nog beter te maken zodat we nog meer paarden van de jeuk af kunnen helpen!

Fibra Anti-Itch is een hoogwaardig voer wat er voor zorgt dat het paard weer dichter bij zijn natuurlijke gedrag komt te staan en ondersteunt het lichaam ter voorkoming van staart- en maneneczeem. Fibra Anti-itch kan ook ingezet worden als reinigingskuur voor paarden die geen staart- en maneneczeem hebben.

Fibr

Over Fibra Anti-itch

Fibra Anti-itch zorgt dat het paard weer dichter bij zijn natuurlijke gedrag komt te staan en ondersteunt het lichaam ter voorkoming van staart- en maneneczeem. Fibra Anti-itch is een zeer hoogwaardig en natuurlijk voeder voor je paard en dus samengesteld uit uitsluitend hoogwaardige grondstoffen.

Fibra Anti-itch bevat speciale toevoegingen welke actief afvalstoffen afvoeren, het lichaam reinigen en zorgen voor een optimale darmflora. Het bevat geen melasse en er is geen suiker aan toegevoegd. Fibra Anti-itch is erg structuurrijk, waardoor een paard flink moet kauwen en het prikkelt de darmen. Dit draagt bij aan een gezonder verteringsstelsel.

Het vult alle vitaminen, mineralen en spoorelementen aan welke jouw paard naast ruwvoer nodig heeft. Het is erg smakelijk en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden en pony’s goed opgenomen.

 

BESTEL NU

Samenstelling

Fibra Anti-Itch is erg structuurrijk en prikkelt daardoor de darmen. Dit draagt bij aan een gezonder verteringsstelsel. Het voer is erg smakelijk en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden en pony’s goed opgenomen. De specifieke grondstoffen zijn speciaal gekozen op basis van geschiktheid voor jouw paard en de gehalten aan natuurlijke aanwezige vitaminen en mineralen. Door al deze eigenschappen komt het paard weer dichter bij zijn natuurlijke eetgedrag te staan en kan het vele voedingsgerelateerde ziekten en aandoeningen voorkomen.

 •  Luzerne: Luzerne bevat een hoog gehalte natuurlijke vitaminen A, B, en E, biotine, mineralen, essentiële aminozuren en sporenelementen.
 •  Timothee: zeer geschikt ruwvoer voor paarden vanwege het lage fructaangehalte en goede structuur.
 • Oergraan spelt: In tegenstelling tot haver, gerst en tarwe is spelt niet onderhevig geweest aan cultuurtechnische verbeteringen; het bevindt zich nog in de oervorm. Spelt is veel minder gevoelig voor ziekten.
 • Maisvlokken: Maïs bevat essentiële vetzuren en vitamine A en levert bovendien veel energie. De hittebehandeling die de maïs heeft ondergaan, maakt het zetmeel in de vlokken makkelijk afbreekbaar.
 •  Wortelvlokken: Wortelvlokken bevatten veel natuurlijke pro-vitamine A (Beta-caroteen) die door paarden en pony’s omgezet kan worden in vitamine A.
 • Lijnzaadolie: Lijnzaadolie is een zeer hoogwaardige olie die veel essentiële vetzuren bevat. Deze vetzuren dragen onder meer bij aan een sterk zenuw- en bottenstelsel en een glanzende vacht.
 • Vitaminen- en mineralenkorrel: Vult de vitaminen en mineralen aan tot het benodigde hoeveelheid en zorgt voor de juiste balans tussen alle nutriënten.
 • Biotine: Biotine is belangrijk voor een goede vacht, huid en hoefkwaliteit.
 • Antioxidanten: Anti-oxidanten helpen stoffen af te voeren waar het paard allergisch op reageert. Dus ook het speeksel van de Culicoïdes-mug. 
 • Mycotoxinebinder: Mycotoxinen zijn giftige stoffen die worden geproduceerd door schimmels. Ze kunnen voorkomen op granen, ruwvoer en gras en zijn onzichtbaar.
 • Gisten en levende gisten: De gisten in Fibra Premium Anti-Itch bezitten een groot bindend vermogen en binden op die manier afvalstoffen in het verteringsstelsel van het paard. 
Luzerne
Timothee
Oergraan spelt
Maisvlokken
Wortelvlokken
Lijnzaadolie
Vitaminen- en mineralenkorrels
Biotine
Antioxidanten
Mycotoxinebinder
Gisten en levende gisten

Analyse & Ingrediënten

Bevat onder andere:

EWPa 0,75
VREp % 9.6
ruw eiwit % 13.2
ruw vet % 8.4
ruwe celstof % 16.7
ruw as % 10
suiker % 1.6
zetmeel % 14

 

vitamine A IE 20000
vitamine B12 mcg 420
vitamine C mg 250
vitamine D3 IE 4000
vitamine E mg 300
biotine mcg 1000

lysine % 0.6
methi-/ systine % 0.5
threonine % 0.56
tryptofaan % 0.2

 

calcium g 12
fosfor g 6
magnesium g 5
kalium g 13
natrium g 3.6
koper mg 60
ijzer mg 170
zink mg 270
mangaan mg 130
selenium mg 0,4
jodium mg 0.7

Gehalten zijn per kg product.

BESTEL NU

Voedingsadvies Fibra Anti-itch

 • Voer voldoende ruwvoer
 • Zorg er voor dat jouw paard nooit langer dan 4 uur zonder ruwvoer staat, gebeurt dat wel, ontstaan er makkelijk maagzweren
 • Jouw paard moet altijd de beschikking hebben over voldoende vers drinkwater
 • Geef jouw paard de beschikking over een liksteen, het ruwvoer bevat soms te weinig zout
 • Vul het ruwvoer aan met de juiste hoeveelheid Fibra Anti-itch jouw paard te voorzien in alles wat hij nodig heeft.
 • Het verteringsstelsel heeft 10 dagen nodig om aan een verandering in het rantsoen te wennen. Schakel daarom in 10 dagen stapsgewijs over naar nieuw voer

 

Wij adviseren paarden met zomereczeem van van april tot en met september Fibra Anti-itch te voeren. In de winterperiode kan worden volstaan met Fibra Premium om het lichaam schoon te houden. Het is belangrijk om minimaal 2 maanden in het jaar Fibra Premium te voeren in plaats van Fibra Anti-itch, dit om te voorkomen dat het paardenlichaam lui wordt in het zichzelf reinigen. Ter ondersteuning van buitenaf kunnen de schuurplekken ingesmeerd worden met Fibra Anti-itch crème. Fibra Anti-itch crème houdt de mugjes op afstand, neemt de jeuk weg en verzacht en herstelt de huid van je paard. De ervaringen van andere paardenhouders uit de praktijktest van Fibra Anti itch crème zijn zeer positief.

 

De geadviseerde hoeveelheid is 240 gram Fibra Anti-itch per 100 kg lichaamsgewicht. Omdat er bepaalde grondstoffen in zitten die bij een minimale hoeveelheid pas werkzaam zijn in het lichaam, wordt aangeraden deze advieshoeveelheid aan te houden.

Fibra Anti-itch kan ook ingezet worden als reinigingskuur voor ieder paard. Met name paarden met een verminderde weerstand, huidaandoeningen of verteringsproblemen kunnen hier heel veel baat bij hebben. Voer Fibra Anti-itch in dit geval minimaal 2 maand lang.

“Voeren uit respect, vanuit de natuur van je paard”