Fibra Premium

Fibra Premium is een zeer hoogwaardig voer welke vitaminen, mineralen en spoorelementen aan vult naast een ruwvoer rantsoen. Fibra Premium zorgt dat het paard weer dichter bij zijn natuurlijke gedrag komt te staan en kan daarmee helpen ziekten en aandoeningen te voorkomen.

fibra premium complete paardenvoer aanvulling hooi

Over Fibra Premium

Fibra Premium is een zeer hoogwaardig en natuurlijk voeder voor je paard en dus samengesteld uit uitsluitend hoogwaardige grondstoffen. Het bevat geen melasse en er is geen suiker aan toegevoegd.

Fibra Premium is erg structuurrijk, waardoor een paard flink moet kauwen en het prikkelt de darmen. Dit draagt bij aan een gezonder verteringsstelsel.

Het vult alle vitaminen, mineralen en spoorelementen aan welke jouw paard naast ruwvoer nodig heeft. Het is erg smakelijk en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden en pony’s goed opgenomen.

BESTEL NU

Samenstelling

Fibra Premium is erg structuurrijk, door de luzerne, timothee en spelt. Hierdoor moet een paard flink kauwen en het prikkelt de darmen. Dit draagt bij aan een gezonder verteringsstelsel. Het is erg smakelijk en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden en pony’s goed opgenomen.

De specifieke grondstoffen zijn speciaal gekozen op basis van geschiktheid voor jouw paard en de gehalten aan natuurlijke aanwezige vitaminen en mineralen. Door al deze eigenschappen komt het paard weer dichter bij zijn natuurlijke eetgedrag te staan en kan het vele voedingsgerelateerde ziekten en aandoeningen voorkomen.

  •  Luzerne: Luzerne bevat een hoog gehalte natuurlijke vitaminen A, B, en E, biotine, mineralen, essentiële aminozuren en sporenelementen.
  • Timothee: zeer geschikt ruwvoer voor paarden vanwege het lage fructaangehalte en goede structuur.
  •   Oergraan spelt: In tegenstelling tot haver, gerst en tarwe is spelt niet onderhevig geweest aan cultuurtechnische verbeteringen; het bevindt zich nog in de oervorm. Spelt is veel minder gevoelig voor ziekten.
  • Maisvlokken: Maïs bevat essentiële vetzuren en vitamine A en levert bovendien veel energie. De hittebehandeling die de maïs heeft ondergaan, maakt het zetmeel in de vlokken makkelijk afbreekbaar.
  • Wortelvlokken: Wortelvlokken bevatten veel natuurlijke pro-vitamine A (Beta-caroteen) die door paarden en pony’s omgezet kan worden in vitamine A.
  • Lijnzaadolie: Lijnzaadolie is een zeer hoogwaardige olie die veel essentiële vetzuren bevat. Deze vetzuren dragen onder meer bij aan een sterk zenuw- en bottenstelsel en een glanzende vacht.
  • Vitaminen- en mineralenkorrel: Vult de vitaminen en mineralen aan tot het benodigde hoeveelheid en zorgt voor de juiste balans tussen alle nutriënten.
  • Biotine: Biotine is belangrijk voor een goede vacht, huid en hoefkwaliteit.
Luzerne
Timothee
Oergaan Spelt
Maisvlokken
Wortelvlokken
Lijnzaadolie
Vitaminen- en mineralenkorrels
Biotine

Analyse

Bevat onder andere:

EWPa 0,75
VREp % 8
ruw eiwit % 11.5
ruw vet % 7.2
ruwe celstof % 16.7
ruw as % 9.1
suiker % 1.6
zetmeel % 18

 

vitamine A IE 20000
vitamine D3 IE 3000
vitamine E mg 300
biotine mcg 1000

lysine % 0.5
methi-/ systine % 0.4
threonine % 0.46
tryptofaan % 0.2

 

calcium g 11
fosfor g 5
magnesium g 4
kalium g 13
natrium g 3.6
koper mg 55
ijzer mg 170
zink mg 260
mangaan mg 130
selenium mg 0,4
jodium mg 0.7

Gehalten zijn per kg product.

BESTEL NU

Voedingsadvies

Helaas voldoet ons Nederlandse ruwvoer niet meer aan de behoefte van onze paarden. Het voorziet niet in de benodigde vitaminen, mineralen, spoorelementen en structuur. Fibra vult het ruwvoer aan op de gebieden waar het tekort schiet.  De hoeveelheid Fibra die gevoerd moet worden is onder meer afhankelijk van het gewicht van het paard, de arbeidsintensiteit en de hoeveelheid en soort ruwvoer die gevoerd wordt. Op basis van deze punten is onderstaand advies opgesteld. Uiteraard zijn er nog meer factoren van invloed op de behoefte van jouw paard zoals ras, leeftijd, conditie, temperament en eventuele aandoeningen en ziekten. Wil jij een specifiek advies voor jouw paard of pony, neem dan contact op via het contactformulier.


Maak een keuze in de arbeidsintensiteit van jouw paard of pony:

Geen

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die geen werk leveren.

Licht

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die licht werk leveren.

Middelmatig

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die middelmatig werk leveren.

Zwaar

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die zwaar werk leveren.

Zeer zwaar

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die zeer zwaar werk leveren.

“Voeren uit respect, vanuit de natuur van je paard”