Fibra Premium

Fibra Premium is een zeer hoogwaardig voer welke vitaminen, mineralen en spoorelementen aan vult naast een ruwvoer rantsoen. Fibra Premium zorgt dat het paard weer dichter bij zijn natuurlijke gedrag komt te staan en kan daarmee zorgen voor een hogere weerstand en betere gezondheid.

fibra premium complete paardenvoer aanvulling hooi

Over Fibra Premium

Door het hoge structuur- en vezelgehalte is de opname van Fibra vele malen langzamer dan van reguliere brok of muesli. Hierdoor is een paard langer bezig met voedselopname waardoor de kans op verveling en stalondeugden wordt verkleind.

In de natuur is een paard ongeveer 16 uur per dag bezig met de opname van structuurrijk voedsel.

De structuur en de langzame opname zorgen ook voor meer kauwbewegingen wat goed is voor het gebit en extra speekselproductie. Speeksel zorgt voor een beter begin van de vertering maar helpt ook bij het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De structuur en volume geeft veel prik voor de darmen welke de darmen activeren hun werk goed te doen. Een gezond verteringsstelsel zorgt voor een betere weerstand.

Het vult alle vitaminen, mineralen en spoorelementen aan welke jouw paard naast ruwvoer nodig heeft. Het bevat geen melasse en er zijn geen suikers aan toegevoegd. Het is erg smakelijk en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden en pony’s goed opgenomen.

 

 

BESTEL NU

Samenstelling

Fibra Premium is erg structuurrijk, door de luzerne, timothee en spelt. Hierdoor moet een paard flink kauwen en het prikkelt de darmen. Dit stimuleert het verteringsstelsel. Het is erg smakelijk en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden en pony’s goed opgenomen.

De specifieke grondstoffen zijn speciaal gekozen op basis van geschiktheid voor jouw paard en de gehalten aan natuurlijke aanwezige vitaminen en mineralen.

 

 

 •  Luzerne: Luzerne bevat een hoog gehalte natuurlijke vitaminen A, B, en E, biotine, mineralen, essentiële aminozuren en sporenelementen.
 • Timotheezeer geschikt ruwvoer voor paarden vanwege het lage fructaangehalte (suiker) en goede structuur. Natuurlijke gezonde smaakmaker.
 •   Spelt: In tegenstelling tot haver, gerst en tarwe is spelt niet onderhevig geweest aan cultuurtechnische verbeteringen; het bevindt zich nog in de oervorm. Bevat van nature veel vitaminen, mineralen en spoorelementen en levert “prik”.
 • Maisvlokken: Maïs bevat essentiële vetzuren en vitamine A en levert bovendien energie. De hittebehandeling die de maïs heeft ondergaan, maakt het zetmeel in de vlokken makkelijk afbreekbaar.
 • Wortelvlokken: Wortelvlokken bevatten veel natuurlijke pro-vitamine A (Beta-caroteen) die door paarden en pony’s omgezet kan worden in vitamine A.
 • Lijnzaadolie: Lijnzaadolie is een zeer hoogwaardige olie die veel essentiële vetzuren bevat. Deze vetzuren dragen onder meer bij aan een goed zenuw- en sterk bottenstelsel en een glanzende vacht.
 • Vitaminen- en mineralenkorrel: Vult de vitaminen en mineralen aan tot het benodigde hoeveelheid en zorgt voor de juiste balans tussen alle nutriënten.

   

  Wil je meer lezen over de grondstoffen in Fibra? Lees dan hier verder!

   

Luzerne
Timothee
Spelt
Maisvlokken
Wortelvlokken
Lijnzaadolie
Vitaminen- en mineralenkorrels

Analyse

Bevat onder andere:

EWPa 0,75
VREp % 8
ruw eiwit % 11.5
ruw vet % 7.2
ruwe celstof % 16.7
ruw as % 9.1
suiker % 1.6
zetmeel % 18

 

vitamine A IE 20000
vitamine D3 IE 3000
vitamine E mg 300
biotine mcg 1000

lysine % 0.5
methi-/ systine % 0.4
threonine % 0.46
tryptofaan % 0.2

 

calcium g 11
fosfor g 5
magnesium g 4
kalium g 13
natrium g 3.6
koper mg 55
ijzer mg 170
zink mg 260
mangaan mg 130
selenium mg 0,4
jodium mg 0.7

Gehalten zijn per kg product.

BESTEL NU

Voedingsadvies

Helaas voldoet ons Nederlandse ruwvoer niet meer aan de behoefte van onze paarden. Het voorziet niet in de benodigde vitaminen, mineralen, spoorelementen en structuur. Fibra vult het ruwvoer aan op de gebieden waar het tekort schiet.  De hoeveelheid Fibra die gevoerd moet worden is onder meer afhankelijk van het gewicht van het paard, de arbeidsintensiteit en de hoeveelheid en soort ruwvoer die gevoerd wordt. Op basis van deze punten is onderstaand advies opgesteld. Uiteraard zijn er nog meer factoren van invloed op de behoefte van jouw paard zoals ras, leeftijd, conditie, temperament en eventuele aandoeningen en ziekten. Wil jij een specifiek advies voor jouw paard of pony, neem dan contact op via het contactformulier.


Maak een keuze in de arbeidsintensiteit van jouw paard of pony:

Geen

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die geen werk leveren.

Licht

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die licht werk leveren.

Middelmatig

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die middelmatig werk leveren.

Zwaar

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die zwaar werk leveren.

Zeer zwaar

Klik hier voor Fibra voedingsadvies voor paarden die zeer zwaar werk leveren.

“Voeren uit respect, vanuit de natuur van je paard”